Voor jouw hebben we speciaal deze pagina in het leven geroepen www.beginnenmetairsoft.nl We zullen je hierbij op een overzichtelijke stapsgewijze manier alles uitleggen tot en met aan je eerste skirm en aankopen aan toe zo bespaar je niet alleen een hoop geld maar ga je ook een stuk zelfverzekerder het veld op!

Tot dat je volledig de manier kent waarop jij de sport wilt gaan beoefenen. 

 

Wat je ongetwijfeld zal opvallen, is dat de naam van de organisatie of het logo van de NABV veelvuldig voorbij komt. De reden hiervan is dat de NABV, voluit geschreven de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging. Deze instantie is gemachtigd om personen en Airsoft locaties lidmaatschap te verschaffen waardoor je een(of meerdere) airsoftapparaten/airsoftreplicas mag hebben en er mee de sport mag beoefenen . Hiermee komen we dus ook op het aller eerste punt(naast je interesse in de sport natuurlijk). 

 

1. Je begint je Airsoft hobby/sport met de aanvraag van een vrijstelling. Dit doe je via de site van de NABV.
Bij de aanvraag wordt er ook direct een VOG procedure gestart. (houd hier rekening mee, echter niet geschoten is altijd mis laten we maar zeggen).  

 

Meld je aan bij onze WhatsApp groep, hier zitten beginnende Airsofters tot de veteranen in, team captains, Marshalls, verzamelaars en sleutelaars. En iedereen helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

⚠️Let op, in de groep is het verboden om een airsoft apparaat aan te bieden/te verkopen. Dit kan middels onze verkoop sectie op dit platform.

Klik hier om je ook aan te melden bij de Whatsapp groep!

2. Nu is het afwachten tot je de positieve VOG kan ontvangen en je NABV pas.

In de tussen tijd kan je al wel vast je gaan oriënteren op een aantal punten:

-Veiligheid, is een punt wat in de Airsoft wereld heilig is! Het eerste wat we adviseren is om je te focussen op de aanschaf van een ballistische bril. Je bent verplicht om een bril te dragen tijdens het oefenen, evenementen en bij in feite alles wanneer je bezig zal zijn met Airsoft. De bril dient minimaal te voldoen aan de EN166-F, ANSI z87.1, STANAG 2920 v50 of de 40296 norm. (Ons advies is om je voor het gemak te richten op een bril met de EN166F codering) Deze kan je gewoon via een webshop bestellen voor ongeveer €20, het kan en mag altijd duurder. Alleen indien je niet in het bezit bent van een dergelijke bril wordt je niet toegelaten op locatie.

 

-Wat wil je gaan doen, binnen de Airsoft sport? Er is namelijk nogal wat keuze, je hebt onderscheid tussen actieve spelers. Deze zullen deelnemen aan activiteiten zoals Skirms, Mil-Sim's, Tac-Sim's of bijv CQB evenementen. En je hebt de "verzamelaars" in feite zijn dit liefhebbers welke niet actief deelnemen en eigenlijk puur de replica's/airsoft-apparaten(Wapens) verzamelen.

 

-Als je de keuze hebt gemaakt om een actieve Airsofter te worden is Veiligheid weer een belangrijk punt. Je hebt immers een bepaalde uitrusting nodig. Om de uitrusting te kiezen maak je enerzijds de afweging wat je persoonlijke voorkeur geniet. Maar! wanneer je de keuze maakt om je te gaan specialiseren op het gebied van een bepaalde rol, dan zijn er een aantal opties. 

- Assault, aanvallend. 

- Sniper 

- Speedsoften

- Een combinatie

 

Echter raden we ondanks dat het voor sommige erg aanlokkelijk is om niet te beginnen als Sniper, los van het relatief kleinere aanbod aan goede Sniper velden binnen Nederland is dit één van de meest lastigste speelstijlen. En vereist een behoorlijke uitrusting. Alleen er is niemand die je tegen houd om toch als Sniper de Sport te betreden. Het is alleen geen Battlefield of Call of Duty.


3. Het aanschaffen van je Gear:

De NABV heeft een lijst onlangs uitgebracht met een aantal punten welke je dient aan te schaffen. Let er op dat elke beginneling wanneer hij eenmaal begint met kopen, teveel koopt, onnodige dingen aanschaffen. Hou het als tip voor je zelf bij het volgende Koop eerst alleen dat wat je echt nodig hebt. Je kan later altijd nog extra dingen bestellen. 

 

Maakt het uit waar je het koopt? De een zal ja zeggen, de ander van niet. Je kan inderdaad een heleboel via bijvoorbeeld Wish of Aliexpress bestellen. Is dit altijd van militaire kwaliteit? Nee, niet altijd. Maar je zal niet met je replica worden uitgezonden naar een Conflict gebied en er dagelijks in rondlopen (als het goed is). Echter is de duurzaamheid van bepaalde producten wel deels prijs afhankelijk. 

 

We hebben een aantal partners waarbij je met een kortingscode, wellicht wat al wat kunt besparen. Ga naar de partner sectie om te kijken welke partijen we samen mee werken. 

 

5 tips:

-Koop je eerste airsoft apparaten zoals je primaire replica en je side arm bij een nederlandse shop, ga er heen zodat je hem kunt vasthouden en/of testen. En verder ben je beschermd door het Nederlandse consumenten recht. 

-Iedereen is ooit begonnen en was net zo onzeker. Laat je daardoor dus niet leiden.

-Koop eerst alleen wat je echt nodig hebt, je kan (gaat) later altijd nog meer spullen aanschaffen.

-Laat je niet leiden door hypes of "influencers". Je zal zelf gaan ontdekken wat je leuk vindt en wat bij je past.

-De spullen van Aliexpress of Wish/Geek etc. zijn vaak prima, lees alleen altijd de reviews en bekijk de foto's van andere kopers.


Wat heb ik echt nodig?

1. Een ballistische bril. (Tip koop een EN166F bril via internet, of bij een Airsoft winkel.

2. Een Meshmask oftewel een gezicht beschermer, Ja er zijn mensen die zonder rondlopen. Echter BB's die met 300fps of hoger gaan kunnen je tanden doen breken of, ik weet niet of je het gevoel kent dat iemand tegen je oor aan piekt in de winter? In dit geval is het een plastic projectiel die iets sneller gaat. Dus een aanrader. Zoals je ziet bestaat deze uit gehard staal gevlochten gaas. Er zijn ook varianten die in een bivakverwerkt zijn of alleen je neus en mond bedekken. Persoonlijke keuze ze zitten allemaal niet prettig maar het scheelt je wellicht een afspraak bij de tandarts of de KNO arts. 

3. Een tactical vest. (met evt. compartimenten voor hit plates, schuim achtige bescherm platen) een tactisch vest zitten meestal voldoende vakken en bevestiging's punten voor Magazijn houders etc. 

4. Handschoenen met knokkel beschermers. BB's op je knokkels doen Auw!

5. Een tactische riem, hier kom je gelijk op punt 6 uit.

6. Een holster voor je Side-arm 

7. Kleding, Camo gekleurd, met elleboog en knie bescherming is zeker wenselijk.

8. Stevige schoenen. 

9. Een helm. 

10. Is het punt waar we het later over gaan hebben, namelijk een Side-arm en een Primaire replica. Met daarbij een wapen tas of koffer.

Nice to have:

-Een waterbag, een langwerpige zak welke je kunt vullen met water en waarbij er een slang via je vest in de buurt van je mond komt.

-Zaklamp

-Ehbo kit(je)

-Portofoon (een veel gebruikt model is de Boafeng uv5r. (hier mee kun je met team genoten communiceren).

💰Via airsoftneeds.nl en risenairsoft.nl krijg je 5% korting op je gehele bestelling met de kortingscode: airsoft-markt

De standaard uitrusting van een Airsofter.


4. Het is zo ver, Je VOG is binnen en je NABV pas valt op de mat!

Eindelijk na lang wachten, heb je de ontheffing om een replica of airsoft apparaat te kopen. 

De keuze is enorm evenals de prijs verschillen!

Ga er vanuit dat je minimaal rond €450 kwijt bent bij de aanschaf van je eerste replica's

Laten we er vanuit uitgaan dat je begint in de Assault klasse. In dat geval heb je twee replica's nodig.

-Je Primaire replica, dit is meestal een m4/m16 of Ak47 achtig model. Hier speel je voornamelijk mee, let bij de aanschaf op de regels aangaande de kracht van het "wapen". De NABV heeft voor verschillende klasse maximum Joule waardes vast gesteld. Wat is Joule? Hier komen we later op terug. Voor de gemiddelde klasse binnen Nederland praten we over een maximum van 1.2 Joule. 

-Je Side-arm ook hiervan zijn er een legio aan mogelijkheden. Toch adviseren wij om te beginnen met een Co2 variant en dan bijvoorbeeld een Glock 17 gen5 van Umarex Co2 Blowback. Bijna elke airsofter heeft er wel één of er ooit één gehad. Het is daarbij het meest gebruikte handwapen over de gehele wereld bij verschillende orderhandhavers. 

 

Er zijn nu waarschijnlijk al termen voorbij gekomen waarvan je wellicht nog nooit gehoord hebt. We hebben daarom ook speciaal een lijst met de meest gebruikte termen en de betekenis, neem daarvoor een kijkje op deze pagina Afkortingen

Airsoft is dan ook niet een sport waar je 123 mee kan beginnen. Je dient de regels te kennen omtrent de Aanschaf, vervoer, opslag, en wederom veiligheid. 
Hiervoor zijn de BOSS trainingen een goede optie om alvorens je eerste keer op het veld deze te volgen. Ze worden zowel op het Nationaal airsoft centrum in Geldermalsen gegeven, maar ook verspreid over het land bij verschillende velden. Op zoek naar een veld bij jou in de buurt? We hebben hier een handige tool voor waarmee je de het dichtstbijzijnde veld kan vinden. De pagina opent op je smartphone direct je Google navigatie. Airsoft locaties Of kijk op de website van de NABV waar en wanneer de eerst volgende BOSS training gegeven wordt. 


Wij zullen naast deze pagina op korte termijn een Video plaatsen over het starten met Airsoft. We zullen daarin zoveel mogelijk proberen uit te leggen. Echter vergt het ook een stuk huiswerk lees bijvoorbeeld bij de tab sectie ->Airsoft in de tool-bar -> "starten met airsoft" -> regels NABV Nederland of klik hier. 

De Bril kun je gewoon via beslist.nl bestellen of via een Airsoftshop.

Tactische helm(inlc. communicatie middel)

Meshmask (bescherming oren en gebit)

Platecarrier

Assault outfit

Ook iets wat wij sterk aanraden is om de BOSS cursus te volgen deze word bijna wekelijks gegeven bij de NABV en hier wordt zowel aandacht besteed aan de theoretische kant en ook basis praktijk oefeningen. Deze cursus is niet verplicht maar zeker aan te raden! Klik op de hier of op het BOSS logo om naar de pagina van de NABV te gaan. Heb je nog geen replica, dan kun je deze ter plaatse lenen. 

Er zijn drie hoofd regels tijdens het beoefenen van de Airsoft sport.

  1. Draag altijd goedgekeurde oogbescherming
  2. Blijf van de trekker totdat je wilt schieten
  3. Richt je airsoftapparaat altijd in een veilige richting

We zullen je uiteindelijk middels deze pagina begeleiden naar je eerste Skirm en je verder uitleg verstrekken over alle facetten binnen de sport! De pagina zal regelmatig worden aangevuld, en er zal vaak nieuwe content geplaatst worden. Het is dus zeker aan te raden om af en toe nog even een kijkje te nemen! 👍🏼

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.