Home » Airsoft » Accu's - Batterijen

Accu's - Batterijen


Elke Airsoft AEG (Automatic Electric Gun) werkt op een oplaadbare batterij, dus maak je geen zorgen over het inslaan van AA's. Er zijn verschillende batterijtypen en batterijvormen die er zijn. Bij duurdere AEG Airsoft-replica's wordt meestal geen batterijpakket meegeleverd, dus deze moet apart worden aangeschaft. Batterijtypes zijn onder meer LiPO, LiFe en NiMH oplaadbare batterijen. Zorg ervoor dat uw Airsoft-pistolen het juiste batterijtype ondersteunen voordat u deze aansluit, anders kunt u deze beschadigen. Zorg ervoor dat je ook alleen batterijen gebruikt die het juiste voltage hebben voor je Airsoft-replica. Raadpleeg de handleiding van uw Airsoft-replica voor alle relevante informatie met betrekking tot upgrades.

Mah:

Het is geen maat voor de energie in een batterij maar een gebruikelijke aanduiding voor de capaciteit van (oplaadbare) batterijen.Deze wordt meestal in Ah of mAh (= milliampère-uur) vermeld. Op wegwerpbatterijen laten fabrikanten dat meestal achterwege. De capaciteit van een accu wordt bepaald door deze te ontladen met constante stroomsterkte bij een bepaalde temperatuur. De capaciteit is het product van de stroom en de duur van de ontlading.

 

Ampère-uur

Eenheid van elektrische lading

Beschrijving

Een ampère-uur is een eenheid voor elektrische lading. Het eenheidssymbool is Ah. Het is de totale hoeveelheid lading die bij 1 ampère in 1 uur heeft gestroomd: 1 ampère-uur = 1 A × 3600 s = 3,6 × 10³ C Wikipedia

 

Onze tips: Behandel je Accu's met evenveel zorgvuldigheid als je Airsoft replica.

Let op, bovenstaande afbeelding geeft de algemene verschillen aan tussen een Li-Ion Vs Li-Po. Accus. Er zijn momenteel fabrikanten waaronder TITAN, die innovatief bezig zijn met de door ontwikkeling van bijvoorbeeld Li-Ion batterijen. 

We zullen binnenkort een video review plaatsen omtrent Airsoft batterijen en o.a. smartladers.

 

Deze pagina zal nog worden aangevuld! Iedereen kan vragen stellen en beantwoorden!

Plaats hier je vraag of antwoord!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.