Herziening WWM aangekondigd door minister

Gepubliceerd op 7 februari 2021 om 17:00

Airsoftinc.nl plaatste onlangs al een blog met onderstaande tekst.

WWM - 3 februari 2021

Herziening WWM aangekondigd door minister

 

7-2-2021

Politiek en wapenwetgeving, het blijft lastig.

Af en toe denk je "mij verbaast niets meer" en dan ineens loop je aan tegen iets wat je toch maar heel zelden tegenkomt. En het verbaast je wel.


In dit geval een politicus die met redelijke taal praat over de Wet wapens en munitie. Het is een verademing naast al die loze en boze kreten. Chris van Dam heeft blijkbaar wat dieper gegraven dan de meeste van zijn collega's en legt in dit interview met de redactie van het verzamelaarsblad "Wapenfeiten" de vinger op een aantal toch wel erg zere plekken.


Ja de WWM is aan een hoogniveau renovatie toe. Al vijfendertig jaar. Maar in al die tijd heeft niemand interesse getoond en zijn alleen maar extra uitbouwen aan de ruïne toegevoegd. En die uitbouwen passen niet eens. Niet zo verbazingwekkend dat veel mensen er in verdwalen.


Het zou toch wel mooi zijn als we eindelijk eens een werkbare wet krijgen. Van Dam heeft diverse moties ingediend die vragen om de WWM aan te pakken. Geen likje verf maar een complete renovatie. Zodat uiteindelijk iedereen snapt hoe de wet in elkaar zit.


Je mag je afvragen waarom dit aangekaart moet worden door iemand die alleen met voorkeursstemmen terug kan komen in de Tweede Kamer.
https://lnkd.in/edjSbw2

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

4-2-2021

De Minister stoomt onvermoeibaar door op de ingeslagen weg. Signalen van partijen uit het veld dat er iets serieus misgaat worden alsmaar genegeerd. Het interne kompas lijkt kapot.

Stakeholders (uitgezonderd de KNSA) steken de koppen bij elkaar en laten de boodschap helder aanbrengen bij de fracties in de tweede kamer. Het gevolg, de volgende motie!

Met dank aan de kamerleden Chris van Dam (CDA) en Michiel van Nispen (SP), in het bijzonder voor hun inzet en vasthoudendheid!

Laten we hopen dat de experts uit het veld ditmaal het raamwerk mogen schetsen voor een nieuwe, betere wet. Het begin is gemaakt!!

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6762797533577179136/

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Januari 2021

Nu de WWM anno 2021 aan alle kanten blijkt te haperen, de experts het er over eens zijn dat deze aan herziening toe is en excessen het nieuws halen, en aan de tafels van de publieke omroep worden besproken is er een traject van herziening opgestart. Uiteraard wordt dit proces kritisch gevolgd door vele belanghebbende en is er de hoop dat in deze vak experts worden betrokken.

Lees het rapport:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.