Veluwe Airsoft nog geen nieuwe locatie

Gepubliceerd op 14 februari 2024 om 15:09

De gemeente Overbetuwe wil niet dat er een airsoftbaan komt bij de Rijkerswoerdse Plassen, staat vandaag te lezen in "De Geldelander".

Veluwe Airsoft zou hier namelijk een recreatie locatie van willen maken met activiteiten op het water, maar ook als boogschieten en airsoften. Alleen bij het airsoften heeft de gemeente zo haar bedenkingen, de gemeente vindt dat deze niet binnen het bestemmingsplan passen.

 

Veluwe Airsoft is al 2 jaar met deze locatie bezig en de betrokken partijen waren allemaal positief, maar nu plots weigert de gemeente de vergunning.

Veluwe Airsoft kon zich hier niet in vinden en ging naar de gemeentelijke beroeps- en bezwaarcommissie, welke hem in het gelijk stelde. Deze commissie stelde dat er geen juridische gronden zijn om de aanvraag te weigeren en adviseerde daarom ook om de vergunning alsnog te laten verstrekken. Maar ook dit advies legde de gemeente naast zich neer.

 

Veluwe airsoft stapt nu naar de rechter en zal nu uitwijken naar Noord_Limburg om daar zijn diensten te kunnen aanbieden.

 

Bron: De geldelander (betaald artikel)
Extene link naar het artikel maar dan gratis

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.